torsdag 3 januari 2013

Spårträning och uppletande!

Nu har vi varit och köpt oss en spår sele, blev en i storleken 80cm. Nu har vi den så långt indragen som det bara går, vi får se om den kommer att klara sig med den eller vi kommer att behöva köpa en större så smånig om.





Idag la jag tre stycken minirutor. Den första med bollen i och dom två andra med tygföremål i.
Min tanke var att vi skulle ha boll i den första för att det skulle vara en situation som hon kände igen. För att sedan ha tyg styckena i dom andra för att belöna med leksak. Detta var min plan, men alla som har varit med och gjort planer vet att det sällan går som man vill.

Dagens tre föremål



Vid första rutan så gick hon fint i spåret gick av lite från spårkärnan men leta sig tillbaka, detta hände en 2.3 tillfälle. Framme i rutan så leta hon på bra, gick ur rutan ett par gånger men gick tillbaka efter ett tag så började uthållighet att tryta det var intressantare ute i skogen (inte konstigt när man är 5mån). Så jag bara kallade på henne med glad röst och gick bakåt till utgångsläget. Bara att konstatera att blev för svårt idag?! eller? hmm. dax att fundera.
Bara att köra på? det var iallafal vad vi gjorde 

Ruta två gick som en dans låg näsa gick av lite men hitta tillbaka utan problem, blev dock lite fundersam när hon hitta tygstycket, men när bollen kom flygande då var fundersamheten som bortblåst.

Ruta tre samma som tvåan bara det att det var ingen tveksamhet vid tygstycket.

kopplade loss henne och körde lite skoj uppletande efter bollen som låg i ruta ett, kul att se hur hon gick upp i intensitet när hon närmade sig bollen!

Blev med facit i hand en bra träning idag, en rolig hund att jobba med den här. 

Nu sover Smulan och husse sitter med en kopp kaffe!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar