torsdag 10 januari 2013

Bortslarvat barn!?

För att ha lite roligt ihop så bestämde vi att vi skulle slarva bort ett av våra barn, yngsta dottern hon anmälde sig frivilligt.
Sagt och gjort hon gick och slarvade bort sig i ett rum . Vi visste vilket rum men inte var i rummet hon fanns, jag valde att jobba med lös hund.

Kom fram till dörren som var stängd, jag stannar upp kryper lite ihop med kroppen och pratar med mystisk röst, öppnar dörren sakta. Smulan har under tiden skärpt sinnena och har en ganska hög förväntat på vad som skall hända när dörren öppnas, hon far in i rummet och börjar jobba växelvis med hög och låg näsa. Det  tar en liten stund sedan hittar hon lille matte och glädjen tar över rummet! Denna övning kör vi ett par gånger  i olika rum med samma lysande resultat. 

Som avslutning så kör två gånger i samma rum. Första gången så ligger figgen in till höger bakom en soffa, Smulan har lite bry innan hon kan bestämma att figgen verkligen ligger bakom soffan( kul att se henne arbeta fokuserad och målmedveten). Vi går ut i hallen och stänger dörren figgen gömmer sig in till vänster under ett skrivbord. Jag har en förväntan att Smulan skall gå in och leta på samma ställe som förra gången. Släpper in Smulan hon går in i rummet ställer sig mitt på golven står still och tar in rummet ca 1-2sekunder sedan en snabbvändning vänster och rätt på figgen.
Vet inte vem som i detta läge var gladast Smulan eller husse?
Om man vill så kan man kalla detta för grunder i inomhus sök , men bara om man vill!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar